Alla inlägg under april 2009

Av mly - 25 april 2009 19:52

Idag när jag vaknade så hade jag huvudvärk=/ Tog tablett på jobbet, hjälpte inte ett dugg alls.. Skit jobbigt! Efter jobbet när vi kom hem tog jag en tablett hemma (starkare) la mig och vila och älsklingen åkte och handla lite... Sedan blev huvudvärken bättre, nu känns de bara lite!


Grillkolen är typ slut i hela stan, vi tänkte ju grilla förut, men de var slut på flera affärer, otippar 20 grader o sol... När vi kom hem så hade en granne kol, så vi fick hennes, schysst! Så de blev grillning i alla fall...


Grillad fläskfilé med sallad, och tzatzikiiii.... Yuuumi!!!


Nu ska vi be ge oss ut på en promenad i kvällssolen, sedan hem och mysa.

Av mly - 24 april 2009 20:16

tack mormor och morfar för era söta kommentarer.

Dom värmer jätte mycket :)

Det är klart ni ska få smaka min bullar!! :D

Tar med några när jag kommer ner.

Dom är svåra att skicka per post hiii;)

Kram på er

Av mly - 24 april 2009 20:15

Köttfärsgratäng med zucchini


Ingredienser
Till 6 personer behöver du:
800 g zucchini
800 g nötfärs
2 gula lökar
500 g krossade tomater
2 msk tomatpure
1 dl vitt vin
2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 krm malen muskotnöt
2 tsk timjan
olja till formen och att steka i
3 dl grädde
2 dl riven ost



Så här gör du
1.
Sätt ugnen på 225°. Ansa zucchinin och skär den i skivor. Smörj en ugnssäker form med olja.
2.
Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs i olja och lägg över i en kastrull tillsammans med krossade tomater. Koka upp och krydda med tomatpuré, vin, salt, peppar, muskot och timjan. Låt sjuda i 5 minuter.
3.
Varva zucchiniskivor och köttfärsblandning i formen. Blanda samman grädde och riven ost och slå blandningen överst i formen. Ställ in gratängen i ugnen och sänk temperaturen till 175°. Grädda gratängen i 25 minuter eller tills zucchinin är mjuk och ytan fått vacker färg.

Av mly - 24 april 2009 09:43

Jag vaknade strax efter halv 9, tog på mig  och gick ut och gick en halv timme. Så skönt! Solen skiner och jag är helt varm, ska slänga mig i en dusch. Sedan fixa matlåda och frukost, sen är de jobb som väntar!


Denna helg ska de tydligen bli massa sol, givetvis vår jobbar helg. Men hoppas vi får sol nästa helg.

Av mly - 23 april 2009 19:03

Hej!


Idag har jag haft en underbar dag med Frida N i Birsta. Jag hämtade upp henne vid tolv och vi var väl hemma vid halv 6, det var en hel dag.


Vi båda var på ett bra shopping humör och pengar spenderades:)

Här kommer lite bilder.

 

Kjolen på bilden var på REA, 75:-, helt ok! Tischan är så söt, I Love my boyfriend:)


 

Klänngen är Lovely, Chanel gillade den åxå, kjolen till höger är så sommrig och fin åxå...


Detta är de jag är mest nöjd med under vår shoppingrunda. Tur vi åkte upp på Stadium, tjocktröjan är så underbar!!!


 

SKor är billigt och bra på sko punkten, kanske inte världens kvalité men de kanske man inte kan räkna med för dom priserna. Jag hittade i alla fall 3 par för ynka 450:-....


Super bra shopping dag. tack för idag stumpan!

Av mly - 23 april 2009 10:31

Idag ska jag på shoppingrunda med söta,Frida http://fridanaessen.blogg.se/ 


Jag behöver kläder, skor mm :)

Kanske blir en fika i solen åxå? Har dom satt ut uteserveringen på Charm?

Av mly - 22 april 2009 17:52

 Baconlindadköttfärslimpa
IngredienserTill 4 personer behöver du:
1 kg blandfärs
1 paket bacon (140 g)
1 gul lök
½ dl vatten
salt och malen vitpeppar
2 dl köttbuljong
rapsolja till formen
Till servering:
kokta grönsaker
sallad   Så här gör du

1.
Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Skala löken och riv den. Blanda samman färsen med vatten, lök salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i formen. Klä limpan med baconskivor. Se till att skivorna lappar över varandra en smula, så att det inte blir glipor. Slå på buljongen.
2.
Baka i ugnen i 60 minuter eller till en innertemperatur på 72°. Pröva med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Baka annars ytterligare några minuter. Lägg köttfärslimpan att vila i folie eller smörpapper medan du gör såsen.
3.
Koka grönsakerna och gör salladen. Skär upp limpan i skivor före servering.

Gräddsås

Till 4 personer behöver du:
4 dl buljong
2 dl grädde
salt och malen vitpeppar
1 tsk tamarisoja

Av mly - 22 april 2009 17:46

Här kommer lite bilder från vemdalen i helgen..



Presentation

Omröstning

Känner vi varandra?
 ja
 nej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards