Alla inlägg den 13 april 2008

Av mly - 13 april 2008 17:13

Hej Kalla Sverige!


Har sitter vi i 34 grader i skuggan medans det snoar hemma.

Utflykten igar vart overforvantan.


Det borjade med att vi blev klockan kvart i 2 pa dgen upp hamtade av en Jeep vid vart hotell. Vi akte mot oknen och motte upp en till jeep. Innan vi akte ut mot oknen, stannade vi till precis dar oknen borjade och gick igenom allt som skulle ske under dagen. Jag holl pa att do, det var kok hett ute, och jag tankte att jag aldrig kommer att klara detta i den varmen. Det var 35 grader i skuggan ( Men de finns ju ingen skugga i oknen) Och i solen var de sakert 50 grader.


Vi satte oss i jeeparna igen och borjade aka. Dom korde som galningar. Vi hade en resvag pa 45 min framfor oss ut i oknen tills vi kom fram till lagret med beduiner dar vi skulle tillbringa resten av dagen. Att aka jeep i oknen var en upplevelse, ingen AC, de vill saga att det var varmt. Oknen ar inte sa jamn, sa de var valdigt guppigt!!


Vi stannade till vid den end skuggan som fanns i oknen, ett trad! Dar pratade den engelsktalande guiden som var super pa att beratta. Och till och med jag forstod vad hon sa.


Sen fortsatte farden. Val framme, svettiga och torstiga fick vi satta oss under ett vindskydd och fylla pa vattenflaskorna och guiden berattade lite mer om dom som bodde dar. Nar solen inte var lika het gick vi runt for att kika hur dom bodde. Vi mottes av 4-5 sma sota barn som var jatte glada att se oss, eller speciellet guiden som dom alskade. Vi fick rida kamel. Linus red inte(han har gjort de forut) Men jag red. Shittans vad de var laskigt nar den skulle resa sig och nar den skulle lagga sig. Men de gick bra. Linus fick halla kamelen medans ja satt pa och beduinen fotade =)

(for er som inte vet ar beduiner ett folkslag som bor i oknen)


Vi fick sedan ga till ett lite skjul, dar satt barnens mamma och bakade brod till oss. Hon var 30 ar och hade 5 barn. Men hon sag ut som 50 ar, tyckte jag. Brodet var gott, smakade som tunnbrod.


Vi knallade sedan upp pa ett berg dar vi sedan fick se solnedgangen. Det var en underbar utsikt och valdigt fin nedgang. Vi fotade och gick sedan tillbaka till vindskyddet dar vi fick te och vattenpipa. Man satt pa kuddar pa marken vid jatte laga bord.


Sedan var de dax for mat. Beduinerna hade gjort en buffe som de dukade upp mitt i deras oken lager. Nar solen hade gatt ner blev de valdigt morkt, men de var mysigt, tills man horde ravarna yla. Da blev jag jatte radd!!!

Maten var god. Toaletterna i oknen ar konstiga. Det ar ett hal i marken typ. Man spolar tydligen inte dar. Tur ja bara behovde kissa 3 ggr, helt sinnes ja kan verkligen inte halla mig!!


Efter de kikade vi pa stjarnorna och guiden berattade och pekade med en grej i himlen. Laser var de visst papekar Linus nu =)

Vi fick kika i ett teleskop pa stjarnorna och aven pa manen som vi aven kunde fota, genom teleskopet. Blev jatte coola bilder.


Sedan var det da for hemfard. Blev en annan vag hem. Mindre guppig. Var hemma vid halv 10. Det var en toppen dag! Jatte spannande. Vi ar mer an nojda!


-----------------------------------------------------------------------------------

Idag har vi legat vid poolen hela dagen. Skont!

Nu ar de inte langt kvar tills vi kommer hem. Harligt.


Kul att de ar bra med er alla.

Toppen att Chanel ater maten ocksa.


Kul farmor att du har hittat hit och laser min blogg, vore jatte mysigt att traffas och ata middag. Men vet inte riktigt nar vi aker ner till Eskilstuna nasta gang. Ska du aka till Ostersund nanting, far du jatte garna stanna over nan natt. Hoppas vi ses snart! Kramar


Vi hor av oss angaende biljetten.


Vi ses snart. Hoppas snon ar borta nar vi kommer hem.


Puss&Kram Emily & Linus

Presentation

Omröstning

Känner vi varandra?
 ja
 nej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards